Konu
:
Alt Üst Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alt Üst Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alt Üst Börek Tarifi
Alt üst börek tarifi
Elenmiş has unu geniş hamur tahtasına yığınız
Orta yerini çukurlaştırarak içine tuz, az küllü su, adi su ve birkaç yumurta kırınız
Yuğurarak hamur tutunuz
Bu hamuru ikiye bölerek tekrar ayrı ayrı yuğurunuz
Bir parçasını tepsiden iki parmak geniş açıp üstüne yanmış sadeyağı sürünüz
Etrafından toplayarak tekrar yuvarladıktan sonra yine açıp ve yağ sürüp toplayınız
Bu suretle 7 - 8 kere toplayıp, açıp yağlayınız
Her açılışta 5 - 10 dakika ara veriniz
Sonra yağlanmış tepsinin üzerine yufkayı yayıp istenen içi ya da tas kebaplarından birini üstüne serpiniz ya da diziniz
Sonra diğer yufkayı da o biçimde, fakat biraz daha ince olarak açıp üzerine yayınız
Kenarlarından artan yufkaları tepsinin içine düzgünce büküp çepeçevre bir ince halka şekline soktuktan sonra bu halkanın üzerine parmak ucuyla basa basa bir tırtık şekline sokunuz ve yufkanın iç olan yerlerine bıçak ucuyla 5-10 yerinden ufak delikler açınız, üstüne yanmış yağ serpiniz ve fırına veriniz
Orada nar gibi kızartınız
Not: Dikkat edilecek nokta; alta konan yufka bir bıçak sırtından fazla, üste konan yufka ise bir bıçak sırtından az ince olmalıdır
Eğer iç yalnız ıspanak ise, yeneceği sırada ortasından üst kapağını açıp en iyi kaymaklı yoğurt döküp yufka ve içi yoğurda bula-yıp sıcak sıcak yemelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul