Konu
:
İsırganotu Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İsırganotu Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsırganotu Böreği Tarifi
Isırganotu Böreği Tarifi
Kişi Sayısı :
6 Kişilik
Pişirme Süresi :
30 dk
Hazırlama Süresi :
30 dk
Malzemeler:
■ 2 adet yufka
■ 1 adet yumurta
■ 1 bardak süt
■ 1/2 bardak sıvı yağ
Harç için;
■ 2 demet ısırganotu
■ 1 çorba kaşığı un
■ 1 adet yumurta sarısı
■ 1 kahve fincanı süt
■ 1 çorba kaşığı margarin
■ Tuz
■ Karabiber
Yapılışı :
Isırgan yapraklarını ayıklayıp, yıkayın
Süzgeçte bekletin
Üzerlerine bir çay kaşığı tuz atın
Ovarak, suyunu sıkın
Tabağa alın
Çiğ ısırganotlarının içine unu, yumurta sarısını, sütü ve karabiberi ekleyin
Margarini koyup, elinizle iyice karıştırın
Kenarda bekletin
Ayırdığınız yumurta beyazı ile 1 yumurtayı, süt ve sıvı yağ ile çırpın
Yufkayı tezgaha serin
Hazırladığınız sostan her tarafına sürün
Isırganların yarısını yufkanın ortasına yerleştirin
Yufkanın iki yanını içe doğru katlayarak, büyükçe bir rulo yapın
Üzerine sostan sürün
İkinci yufkaya da aynı işlemi yapın
Yağlanmış bir tepsiye koyun
175 derecedeki fırında pişirin
PÜF NOKTASI
Isırganotunu ayıklarken mutlaka eldiven kullanın
Ayrıca ısırganları pişirmeyin
Kanı temizlediği için baharda mutlaka birkaç sefer ısırganotu yemek gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul