Yalnız Mesajı Göster

İsırganotu Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırganotu Böreği Tarifi



Isırganotu Böreği Tarifi

Kişi Sayısı : 6 Kişilik
Pişirme Süresi : 30 dk
Hazırlama Süresi : 30 dk

Malzemeler:
■ 2 adet yufka
■ 1 adet yumurta
■ 1 bardak süt
■ 1/2 bardak sıvı yağ

Harç için;
■ 2 demet ısırganotu
■ 1 çorba kaşığı un
■ 1 adet yumurta sarısı
■ 1 kahve fincanı süt
■ 1 çorba kaşığı margarin
■ Tuz
■ Karabiber

Yapılışı :
Isırgan yapraklarını ayıklayıp, yıkayın Süzgeçte bekletinÜzerlerine bir çay kaşığı tuz atın Ovarak, suyunu sıkın Tabağa alınÇiğ ısırganotlarının içine unu, yumurta sarısını, sütü ve karabiberi ekleyin Margarini koyup, elinizle iyice karıştırın Kenarda bekletinAyırdığınız yumurta beyazı ile 1 yumurtayı, süt ve sıvı yağ ile çırpın
Yufkayı tezgaha serin Hazırladığınız sostan her tarafına sürün Isırganların yarısını yufkanın ortasına yerleştirin Yufkanın iki yanını içe doğru katlayarak, büyükçe bir rulo yapın Üzerine sostan sürün İkinci yufkaya da aynı işlemi yapın Yağlanmış bir tepsiye koyun 175 derecedeki fırında pişirin

PÜF NOKTASI
Isırganotunu ayıklarken mutlaka eldiven kullanın Ayrıca ısırganları pişirmeyin Kanı temizlediği için baharda mutlaka birkaç sefer ısırganotu yemek gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla