Konu
:
Elmalı Hamur Kızartması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Hamur Kızartması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Hamur Kızartması Tarifi
Hamuru için:
2,5 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
İçi için:
2 elma
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
Elmaları rendeleyin ve tavanın içine alın
Üzerine şekeri, tarçını ekleyip 5 dakika pişirip soğumaya bırakın
Soğuyunca üzerine kıyılmış ceviz içlerini ekleyin
Hamuru açmak için ise unu bir kabın içine alın
Ortasını açın
İçine yoğurt, karbonat ve limon suyunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun
Hiç su koymadan sadece yoğurtla yoğrulan bir mamurdur bu
Hamuru 5 dakika dinlendirip ikiye bölün
Tezgah üzerinde açıp üzerine soğumuş elmalı harçtan yayın
Tekrar hamurla üzerini kapatıp kalıplarla kesin
Kızgın yağın içinde pişirilebilir
Ya da fırın tepsisinde dizip 200 derecede 25 dakika pişirin
Daha sonra servis yaparken üzerine pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul