Konu
:
Kıymalı Puf Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Puf Böreği Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Puf Böreği Tarifi
Puf Böreği Tarifi ( Kıymalı )
MALZEMESİ
500 gr
un
2 kaşık yağ
250 gr
kıyma
1 baş soğan
1 yumurta tuz
karabiber
kızartmak için yağ
YAPILIŞI
Unu hamur tahtasına eleyiniz
Kenarlarına tuz, ortasına 1 kaşık yağ koyup 1 yumurta kırıp ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız
İyice özleştirdikten sonra 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız
10 dakika dinlendiriniz
Bezeleri 10-15 cm
dairelere açıp üzerine kalan yağı eritip sürünüz
4-5 tanesini üstüste koyunuz, en üstekini yağlamayınız
Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayınız
Donan grubun birini alarak hepsini birden 2 mm
incelikte açınız
Hazırladığınız soğanlı ve kıymalı içi dairenin üst kenarına koyup üstünü hamurun kenarı ile içlerin üzerini tamamen kapatınız
Nemse kalıbıyla vaya bardakla yarım dairelere kesiniz
Kızdırılmış sıvı yağda pembe renkte kızartılıp kağıt yayılmış tepsiye alınız, sonra servis tabağına muntazam koyunuz
Sıcakken servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul