Konu
:
Kruazan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kruazan Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kruazan Tarifi
Kruazan Tarifi
Kruazan malzemeleri
250 gram un
20 gram maya
Yarım su bardağı süt
40 gram şeker
1 tutam tuz
1 adet yumurta
1 yumurta akı
80 gram tereyağı
1 yumurta sarısı
Kruazan tarifi
Kruazan Fransızların ünlü kahvaltı çörekleridir
Fransızlar bu çörekleri sade veya biraz tereyağı ve marmelat ile yerler
Unu bir kabın içine eleyin
Ortasına bir çukur açın ve mayayı koyun
Mayanın üzerine biraz ılık süt dökün
Üzerine biraz un serpin ve iki misli kabarıncaya kadar ılık bir yerde bekletin
Sonra kalan sütü, şekeri, tuzu, bütün yumurtayı, yumurta sarısını ilave edin
Bütün malzemeyi yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Bütün bir gece ılık bir yerde bekletin
Ertesi gün hamuru yarım santimetre kalınlığında açın
Tereyağının yarısını küçük parçalar halinde kesip, hamurun üzerine dağıtın
Hamuru ikiye katlayın ve tekrar açın
Hamur tereyağını iyice eminceye kadar bu işlemi tekrarlayın
Sonra hamuru 10 dakika kadar serin bir yerde bekletin
Sonra aynı işlemi kalan tereyağı ile tekrarlayın
Tekrar bekletin
Sonra iki defa tereyağı koymadan katlayın, açın ve bekletin
Son olarak hamuru yarım santimetre kalınlığında açın
Hamuru 10 santimetrelik kareler halinde kesin
Bu kareleri de üçgen parçalar halinde doğrayın
Geniş tarafından kıvırarak rulo haline getirin
Bu malzeme ile 10 çörek elde edilecektir
Tepsinin üzerine un serpin
Rulo hamurların uç kısımlarını hafifçe kıvırarak bir nal şekli verin ve tepsiye dizin
20 dakika daha bekletin
Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve sıcak fırında 20 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul