Konu
:
Kestaneli Hamur Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Hamur Tatlısı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Hamur Tatlısı Tarifi
Kestaneli Hamur Tatlısı
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
10 adet kestane şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Önce şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır
Yumurta ve şeker kar gibi olana kadar çırpılır
Üzerine küçük parçalara ayrılmış kestana şekeri dahil olmak üzere diğer malzemeler eklenir
Yağlanmış fırın kabına dökülür
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir
Hamur sıcakken soğuk şerbet gezdirilir
Şerbeti çekince kare kare kesilerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul