Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Burma Çörek Tarifi



HAŞHAŞLI BURMA ÇÖREK TARİFİ

MALZEMESİ
1 Su bardağı su,
1 Çay bardağı süt,
Ceviz büyüklüğünde yaş maya
1 Çay kaşığı toz şeker,
3 Çay kaşığı tuz,
1 Çay bardağı çekilmiş haşhaş
1 Çay bardağı çekilmiş ceviz,
1 Su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI
1Haşhaşı tavada kavurup çekiniz ve havanda iyice dövünüz,
21 Su bardağı sıvıyağ ile karıştırınız,
3Yaş mayayı şekerli ılık süt ile eziniz,
4Su, tuz ve aldığı kadar un ilâvesi ile yumuşak bir hamur yapınız,
5Hamuru ılık bir yerde üzerini örterek kabartınız,
6Kabaran hamuru 4 parçaya ayırınız,
7Bir parça hamuru el ile bastırarak açınız, üzerini haşhaşlı yağla yağlayıp ceviz serpiniz,
8Diğer 2-3-4 hamura da aynı işlemi yaparak üstüste koyunuz (Her kat yağlanmış ve ceviz serpil­miş olacaktır)
94 Kat hamuru elle bastıra bastıra ince açınız
103 Parmak eninde uzun şeritler kesiniz
11Bu kesilen şeritlerin 3 katını üstüste koyarak ip büker gibi bükünüz
12Yağlanmış tepsiye aralıklı diziniz Tekrar yarım saat bekletiniz
13Arzu edilen boyda keserek kızgın fırında pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla