Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Kadayıf Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kadayıf Böreği Tarifi



Yufkalı Kadayıf Böreği Tarifi

Malzemeler

500 gram tel kadayıf

3 adet yufka

2 su bardağı süt

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

250 gram beyaz peynir veya kaşar peyniri

Yarım demet maydanoz

12 adet sosis

Yufkaları ıslatmak için:

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı eritilmiş margarin

Yapılışı

SÜT, yumurta ve sıvıyağı karıştırın Ayrı bir yerde peynir ve kıyılmış maydanozu harlanmayıp, 3 parçaya ayırın 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın Margarin ve sıvıyağı karıştırıp, bu karışımdan fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün Yufkanın bir kenarını 10 cm içe doğru katlayın Aynı şekilde karşı kenarı da katlayın Kadayıfı üç parçaya ayırın Bir parça kadayıfı yufkanın üzerine yayın Üzerine, peynirli maydanozlu karışımın bir parçasını serpiştirin Son olarak üzerine 4 adet sosisi yan yana dizin Rulo şeklinde sarıp, 4 cm kalınlığında kesin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Küçük ruloları, kestiğiniz taraf üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin Hazırladığınız sütlü harcı üzerine gezdirip, 1-2 saat dinlendirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla