Konu
:
Sarma Kadayıf Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sarma Kadayıf Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarma Kadayıf Böreği Tarifi
Sarma Kadayıf Böreği
1 kg tel kadayıf
Yarım kg beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su brdağı süt
Ezilmiş peynir ve maydanoz karıştırılır
Kadayıf didiklenir ve bir tutam alınır
Tezgahın üzerine avuç büyüklüğünde yayılır
Kenarına yeteri kadar peynirli iç konur
Sigara böreği gibi sarılır
Yağlanmış tepsiye konur
Kadayıf bitene dek aynı işlem tekrarlanır
Börekler sıkı sıkı dizilir
Yağ, süt ve yumurta iyice çırpılır
Böreklerin üzerine gezdirilir
Tepsi önceden ısıtılmış 185 derece fırına verilir, börekler kızarana kadar pişirilir
Sıcak olarak ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul