Konu
:
Ankara Simiti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ankara Simiti Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankara Simiti Tarifi
Ankara simiti tarifi
Simidin malzemesi un, maya, susam, su ve tuzdur
Önce simidin mayası tutulur
Sonra hamuru yoğurulur
Hamur yoğurulurken içine maya ve yeteri kadar tuz atılır
Hamur, mayası gelene kadar bir yanda dinlenmeye bırakılır
Mayası gelen bu simit hamuru ufak bir parça halinde bölünerek 70 gramlık parçalara ayrılır, bu hamurlar simit haline sokulur
Sonra pekmezli soğuk su içine atılır
Simitler susamlanır ve tavalara konarak fırına sürülür
Fırın ısısı 280-300 derece olmalıdır
Fırına atılan simitler pişince çıkarılarak yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul