Konu
:
Gevrek Şu Hamuru Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gevrek Şu Hamuru Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gevrek Şu Hamuru Tarifi
Gevrek Şu Hamuru Tarifi
500 gr
un
1,5 dl
sıcak su
200 gr
tereyağı
15 gr
tuz
Bu hamuru kıvamına getirmek ve hamurun daha dayanıklı yapmak piştikten sonrada gevrek olması için suyun sıcak olması gerekir
Suyu ateşten aldıktan sonra tuz veya yağ ilâve edilir
Bu karışımın ortası kuyu gibi yapılmış ve elenmiş un içine dökülür
Hepsi karıştırılıp dinlenmek üzere 2-3 saat kadar bir kenarda üzeri kapatılarak bırakılır
Bazı hallerde bu hamurun çok
çabuk
yapılması isteniyorsa hamuru pişirdikten sonra soğumaya bırakılır
Ve ılık iken 5 yumurta kırılır
Yumuşak bir hamur yapılarak ucuna duy-huni bulunan krema sıkma torbası ile yağlanmış ve unlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde bezeler halinde aralıklı olarak sıkılır
Isı derecesi sıcak olan fırında kapağı açılmadan 20 dakika pişirilir
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul