Konu
:
Kıymalı Osmanlı Çöreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Osmanlı Çöreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Osmanlı Çöreği Tarifi
Kıymalı Osmanlı Çöreği Tarifi
İçi için:
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
2 soğan
Tuz
Karabiber
Yarım kilo has baklavalık un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
10 adet bisküvi veya bayat ekmek
5-6 elma
2 yumurta
1 çay bardağı tereyağı
100 gr dövülmüş ceviz
Tarçın
Karanfil
Süt, yumurta, yağ karıştırılır
Un ilave edilip iyice yoğrulur
Hamur ikiye bölünür
Oklava ile açılır
Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır
Erimiş tereyağı ile yağlanır
Elle çeke çeke büyütülür
Büyüyen hamur ortadan ikiye ayrılır
Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır
İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır
10-15 santimlik parçalara bölünüp yağlanmış tepsiye dizilir
Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir
Kızgın fırına verilir
Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir
İçinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir
Ceviz dövülerek elmaya karıştırılır
Bisküvi veya bayat ekmek ufalanıp elmaya karıştırılır
Tarçın, karanfil katılıp karıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul