Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Osmanlı Çöreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Osmanlı Çöreği Tarifi



Kıymalı Osmanlı Çöreği Tarifi

İçi için:
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
2 soğan
Tuz
Karabiber
Yarım kilo has baklavalık un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
10 adet bisküvi veya bayat ekmek
5-6 elma
2 yumurta
1 çay bardağı tereyağı
100 gr dövülmüş ceviz
Tarçın
Karanfil

Süt, yumurta, yağ karıştırılır Un ilave edilip iyice yoğrulur Hamur ikiye bölünür Oklava ile açılır
Temiz bir bezin üzerine, hamur yayılır Erimiş tereyağı ile yağlanır Elle çeke çeke büyütülür Büyüyen hamur ortadan ikiye ayrılır
Kesilen yan yufkaya içi yerleştirilip sofra bezi kaldırılarak yuvarlanır İki tane uzun rulo hamurunuz olacaktır 10-15 santimlik parçalara bölünüp yağlanmış tepsiye dizilir
Diğer yufka da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir Kızgın fırına verilir
Fırından çıkınca sıcakken bol pudra şekeri serpilir
İçinin Hazırlanması: Elmaların kabuğu soyulup rendelenir Ceviz dövülerek elmaya karıştırılır Bisküvi veya bayat ekmek ufalanıp elmaya karıştırılır Tarçın, karanfil katılıp karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla