Konu
:
Pırasalı Kol Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Kol Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Kol Böreği Tarifi
Pırasalı Kol Böreği Tarifi
4 kişilik
İç malzemesi:
1 adet soğan
yarım kilo kıyma
yarım kilo pırasa
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 fincan kuşüzümü
1 fincan dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 adet yufka
2 su bardağı süt
Yarım paket erimiş margarin
Üzerine:
2 adet yumurta sarısı
2 adet milföy hamuru
Soğanı incecik doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte tencereye alın
Pırasaları boyuna kesin
İnce ince kıyın
Soğanlarla pırasaları birlikte hafifçe yumuşayana kadar kavurun
Kıymayı ve fıstıkları ilave edin
3-4 dakika daha kavurun
Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanoz ve dereotu-nu, kuş üzümünü ilave ederek, 2 dakika daha kavurup ateşten alın
Yufkayı ikiye bölerek serin
Üzerine erimiş margarini sürün
Kaşığın ucu ile azar azar süt dökün
Üzerine hazırladığınız içten serpiştirin ve üstüne yufkanın diğer yarısını yerleştirin
Yağ süt karışımını sürün ve yine içten koyun
Üçüncü yufkanın yarısına da yağını, sütünü, pırasalı içi koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını hafifçe içe doğru döndürerek kalınca bir rulo yapın
Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin
Ruloların üzerine milföy hamurundan şeritler kesip, çapraz şeklinde süsleyin
Yumurta nın sarısını sürün
Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul