Yalnız Mesajı Göster

Pırasalı Kol Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Kol Böreği Tarifi



Pırasalı Kol Böreği Tarifi

Malzeme
  • 1 Adet Soğan
  • 500 Gr Kıyma
  • 500 Gr Pırasa
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1/2 Demet Dere Otu
  • 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
  • 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 6 Adet Yufka
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Paket Eritilmiş Margarin
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 2 Adet Milföy Hamuru
Yapılışı:
Soğanı incecik doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte tencereye alalım Pırasaları boyuna kesip, ince ince kıyalım Soğanlarla pırasaları birlikte hafifçe yumuşayana kadar kavuralım Kıymayı ve fıstıkları ilave edelim 3-4 dakika daha kavuralım Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, kuş üzümünü ilave ederek, 2 dakika daha kavurup ateşten alalım Yufkayı ikiye bölerek serdikten sonra üzerine erimiş margarini sürelim Kaşığın ucu ile azar azar süt dökelim Üzerine hazırladığımız içten serpiştirelim ve yufkanın diğer yarısını yerleştirelim Yağ süt karışımını sürün ve yine içte koyalım Üçüncü yufkanın yarısına da yağını, sütünü, pırasalı içi koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını içe doğru döndürerek kalınca rulo yapalım Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra hafifçe yağlanmış tepsisine dizelim Ruloların üzerine milföy hamurundan şeritler kesip, çapraz şeklinde süsleyelim Yumurtanın sarısını sürelim Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla