Konu
:
Pırasalı Kol Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Kol Böreği Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Kol Böreği Tarifi
Pırasalı Kol Böreği Tarifi
Malzeme
1 Adet Soğan
500 Gr
Kıyma
500 Gr
Pırasa
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dere Otu
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
1/2 Paket Eritilmiş Margarin
2 Adet Yumurta Sarısı
2 Adet Milföy Hamuru
Yapılışı:
Soğanı incecik doğrayıp, sıvı yağ ile birlikte tencereye alalım
Pırasaları boyuna kesip, ince ince kıyalım
Soğanlarla pırasaları birlikte hafifçe yumuşayana kadar kavuralım
Kıymayı ve fıstıkları ilave edelim
3-4 dakika daha kavuralım
Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, kuş üzümünü ilave ederek, 2 dakika daha kavurup ateşten alalım
Yufkayı ikiye bölerek serdikten sonra üzerine erimiş margarini sürelim
Kaşığın ucu ile azar azar süt dökelim
Üzerine hazırladığımız içten serpiştirelim ve yufkanın diğer yarısını yerleştirelim
Yağ süt karışımını sürün ve yine içte koyalım
Üçüncü yufkanın yarısına da yağını, sütünü, pırasalı içi koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını içe doğru döndürerek kalınca rulo yapalım
Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra hafifçe yağlanmış tepsisine dizelim
Ruloların üzerine milföy hamurundan şeritler kesip, çapraz şeklinde süsleyelim
Yumurtanın sarısını sürelim
Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul