10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muska Böreği Tarifi (Sosisli)
2 yaprak yufka
5 adet sosis
1 adet ufak boy kuru soğan
1/2 çorba kaşığı domates salçası
50 gram margarin
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Bütün yufkayı sigara böreği sarar gibi saralım Sonra dört parmak genişliğinde keselim ve açalım
Elimizde dört parmak genişliğinde, uzun şeritler halinde yufka parçaları olacaktır Onları bir kenara koyalım
Sosisleri, ince ince kıyalım
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağının içinde pembeleştirelim
Sosisleri ilave edip, kavuralım
Sosisler kavrulunca, salçayı ilave edip, biraz daha kavuralım
Ocaktan indirip, dişe gelecek kadar karabiber serpip, iyice karıştıralım
Yufkaların ucundan üç parmak boşluk bırakıp, 1 tatlı kaşığı sosis ve 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi koyup, yufkaları muska şeklinde katlayıp uçlarını su ile yapıştıralım
Her bir böreği soğuk su dolu bir kaba sokup, çıkartalım Suyunu süzüp kızgın sıvıyağda kızartalım
Sıcak sıcak servis yapalım
|
|
|