Yalnız Mesajı Göster

Peynirci Galetası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirci Galetası Tarifi



Peynirci Galetası Tarifi

180 gr (1+1/2 su bardağı) un
1 kahve kaşığı toz hardal
kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber
150 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı (küçük parçalar halinde kesilmiş)
1 su bardağı gravyer peyniri rendesi
1 yumurta (1 tatlı kaşığı suyla hafifçe çırpılmış)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip, ısıtınız
Orta boy bir kaseye un, hardal ve pul kırmızıbiberi koyup, tereyağı, gravyer peyniri rendesi, kaşar peyniri rendesini ekleyerek, katı bir hamur elde ediniz Hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp, buzdolabında 20 dakika bekletiniz
Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açınız 5 cm'lik bir hamur kesici ile hamurdan yuvarlaklar keserek, fırın tepsisine diziniz
Hamur yuvarlaklarının üstüne çırpılmış yumurtayı bir fırçayla sürüp, tepsiyi fırına sürerek 15 dakika, galetalar nar gibi kızarana kadar pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, galetaları 5 dakika ılındırdıktan sonra ya da iyice soğuyuncaya kadar bekletip, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla