Konu
:
Savaren Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Savaren Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Savaren Tarifi
Savaren tarifi
Hamur tahtasına 500 gram un eleyiniz
Bir kısmını alıp kâseye koyunuz
12 gram maya ilâve edip 100 gram sıcak sütle karıştırıp kabarmaya bırakınız
Maya iki misli olunca kalan unu 100 gram sıcak süt ve 2 yumurta ile beraber karıştırınız
Hamur iyice ezilince bir düziye döverek 1 yumurta kırınız
Sonra 320 gram tereyağını elde yoğurup 10 gram tuz, 15 gram tozşeker, biraz da sıcak süt ilâve edip dövmeye devam ediniz
Bu sırada, sırayla 3 yumurta daha kırıp içine portakal kabuğu reçeli koyunuz
Bir savaren kalıbını yağlayarak üzerine bir yemek kaşığı kıyılmış badem ekip hamuru kalıba dökünüz
Kabarıp, kalıp doluncaya kadar bırakınız, sonra orta ısıda fırında pişirerek, kalıptan çıkarıp 20 dakika soğumaya bırakınız
160 gram şekeri 500 gram su ile eriyinceye kadar şurubu yapıp savareni şurupta ıslatarak ızgaralı süzgeçte süzülmeye bırakınız
Sonra sahana koyup servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul