Konu
:
Mayalı Hamur Yapımı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mayalı Hamur Yapımı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayalı Hamur Yapımı Tarifi
Mayalı Hamur Yapımı Tarifi
Hamurlar hazırlanırken içine konan maya rutubet ve ısı etkisi ile hamur genişler
Çoğalır
Kabararak hafif olmasını sağlar
Mayalı hamur çalışmasında iki ayrı biçimi vardır;
a - Toza maya ılık şekerli su içîasde eritilir
Sütün ve mayanın ölçüsü her pasta yapılışında ayrı oranda olabilir
Ölçüsü verilen unun 3/1 ile süt yuğrulup bir tarafa kabarması için bırakılır Ve bu biçimde bir süre sonra hamur 3-4 misli büyür
Üzeri kabuklaşmaması ve iyi kabarması için ılık bir yerde temiz nemli bir bez ile üzeri örtülü olarak bekletilir
Arta kalan unun ortasına, şeker, yumurta, tuz limon kabuğu rendesi konup yuğrulur
Hamura yağ ve un ilâve edilir
Bu hamur elastiki ve pürüzsüz bir biçime gelinceye kadar yuğurmaya devam edilir
15 dakika dinlendirilmelidir
Hamur, kullanılacak bisküvi ve pastalar için elverişlidir
Şekillendirildikten sonra bir süre yine dinlendirilmelidir
b - Doğrudan doğruya mayayı ılık sütte eritip hamuru yaparız
Maya miktarını fazlalaştırarak (yukardaki tarifin 3 misli kadar) bu ikinci biçim daha kolay ve çabuk, yalnız hamur yuğrulduktan sonra 3-4 saat dinlendirilir
Hamurda yumurta, yağ olduğundan sıcak bir yerde bırakılmamalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul