Konu
:
Çilekli Üzümlü Milföy Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Üzümlü Milföy Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Üzümlü Milföy Tarifi
Çilekli Üzümlü Milföy Tarifi
10 adet siyah üzüm
15 adet çilek
50 gr fındık
1 adet pudra şekeri
1 paket toz tart jölesi
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı sana
4 adet milföy hamuru
Çilekleri ayıklayıp, halka halka doğrayın
Üzümlerin saplarını ayıklayın
Tencerede Sıvı Sana'yı kızdırıp toz şeker ve çekilmiş fındıkları ilave ederek 5 dakika kavurun
Beş dakika oda sıcaklığında beklettiğimiz milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyup, ters iki köşelerden bir parmak pay kalacak şekilde “L” gibi bıçakla kesin
“L” birleşme köşesinden tutarak, ters köşeye katlayıp, yapıştırın
Aynı işlemi ters köşe içinde uygulayın
Hamurun ortasında oluşan baklava şeklinin içine hazırladığınız fındıklı şekerli harçtan koyun
Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine dizip, kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün
Hamurları 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip, servis tabağına alın
Hamurlar pişerken jöleyi hazırlayın
Pişen hamurların üzerini doğranmış çilek ve üzümlerle süsleyip, meyvelerin üzerine de jöle sürüp, dondurun
Tatlıları soğuk olarak arzuya göre dondurma ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul