Yalnız Mesajı Göster

Et Gömme Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Gömme Tarifi



Et Gömme Tarifi

1 kg kuzu kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
karabiber
tuz

Hamuru İçin:
20 gr yaş maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
Alabildiğince un

Kuşbaşı eti, 1 tatlı kaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye aktarın Yeterince tuz serpin Tencerenin kapağını sıkıca kapatın Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin Eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz
Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri bir kapta karıştırın Mayanın erimesini sağlayın Tuz ve yumuşatılmış margarini ekleyin Bu malzemenin aldığı kadar unu ekleyin Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun
Hamuru yoğurduktan sonra mayalandıracağınız kabı yağlayın Hamuru içine koyun, 1 saat bekletin Elinizi unlayıp, hamuru unlu tezgaha alın Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın Eti ortasına yerleştirin Yuvarlak olacak şekilde kapatın Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla