Konu
:
Et Gömme Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Et Gömme Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Gömme Tarifi
Et Gömme Tarifi
1 kg
kuzu kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
karabiber
tuz
Hamuru İçin:
20 gr
yaş maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
Alabildiğince un
Kuşbaşı eti, 1 tatlı kaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye aktarın
Yeterince tuz serpin
Tencerenin kapağını sıkıca kapatın
Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin
Eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz
Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri bir kapta karıştırın
Mayanın erimesini sağlayın
Tuz ve yumuşatılmış margarini ekleyin
Bu malzemenin aldığı kadar unu ekleyin
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun
Hamuru yoğurduktan sonra mayalandıracağınız kabı yağlayın
Hamuru içine koyun, 1 saat bekletin
Elinizi unlayıp, hamuru unlu tezgaha alın
Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın
Eti ortasına yerleştirin
Yuvarlak olacak şekilde kapatın
Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul