Konu
:
Fırında Beşamel Soslu Salamlı Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Beşamel Soslu Salamlı Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Beşamel Soslu Salamlı Börek Tarifi
Fırında Beşamel Soslu Salamlı Börek Tarifi
5-6 adet hazır yufka
5-6 yemek kaşığı yoğurt
2-3 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tabak doğranmış salam
1 tabak rendelenmiş kaşar peyniri
3 bardak sosu için süt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
yarım su bardağı un
125 gr
tereyağı veya margarin yağı
Hazırlanışı
İlk önce temiz bir kaba yumurtayı, yoğurtu, sütü ve kabartma tozunu ekleyip bir güzel çırpalım
Ardından fırına koyacağımız tepsiyi bir güzel yağlayıp yufkalardan 1
sini üzerine serpiyoruz ve üzerine hazırladığımız sosu az az dökerek yufkanın etrafına yayıyoruz
Ardından üzerine doğranmış salamı ilave ediyor ve üzerine az bir miktar kaşar peynirini serpiyoruz
Ama dikkat edin kaşar peyniri sonunda lazım olacaktır ve daha sonra üzerine 2
yufkayı da serperek sosu tekrar üzerine yayıyoruz ve böyle böyle devam ediyoruz
Ardından sosun yapımına geçelim: ocakta bir tencerenizin içinde tereyağı ya da margarin yağını eritip üzerine unu ilave ediyoruz ve pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
Ardından 3 bardak sütü ve tuzu da ilave ederek, muhallebi kıvamını alıncaya dek kaıştırıyoruz
Beşamel sosumuz muhallebi kıvamını alınca ocaktan alıp böreğimizin üzerine döküyoruz ve bir kaşık yardımı ile sosumuzu böreğin üzerinde yayıyoruz
Ardından kalan kaşar peynirimizi de üzerine serperek fırınımızda 20 dakika kadar pişiriyoruz
Böreğimiz hazır olduğunda içi cıvık olacaktır ama endişe etmeyin o beşamel sosun verdiği bir etkidir
Ama soğumaya başlayınca böreğimiz kendi kendini yavaşça toparlayacaktır merak etmeyin
Ben tekrardan fırında ısıtıp öyle servis ettim çokta güzel ve lezzetli oldu
Dilerseniz siz de aynı şekilde yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul