Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Gözleme Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Gözleme Tarifi



Malzemeler

Beş buçuk su bardağı un

1 çorba kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tozşeker

Bir buçuk su bardağı ılık su

6 adet patates

2 adet soğan

1 demet maydanoz

Yarım su bardağı sıvıyağ

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, pulbiber

Yapılışı

Unun bir su bardağını ayırıp, kalanını yoğurma kabına aktarın Ilık suda mayayı, tozşekerle eritin Maya kabarınca, unun ortasına dökün ve tuzunu ayarlayın Ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek yoğurun Hamurun üzerini örtüp, iki misli kabarana dek bekletin Daha sonra hamuru 10 eşit bezeye bölün Her bezeyi, ayırdığınız 1 su bardağı un ile birlikte 1 mm kalınlığında ve pasta tabağı büyüklüğünde açın Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin Soğanları küçük doğrayıp, sıvıyağda pembeleştirin Patates, kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiberi ekleyin 1 dakika sonra ateşten alın Açtığınız yufkaların yarısına patatesli harçtan koyun Hamurun diğer yarısını da üzerine örtün Kenarlarına parmak ucunuzla bastırın Yapışmaz yüzeyli bir tavaya tereyağı sürün Gözlemelerin bir yüzünü pişirin Diğer yüzünü de çevirip pişirin Ilık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla