Yalnız Mesajı Göster

Hangel Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangel Tarifi



Hangel Tarifi

Malzeme
  • 2 Su Bardağı Un
  • 200 Gr Kıyma
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Kase Süzme Yoğurt
  • 2 Diş Sarımsak
  • İsteğe Bağlı Tuz
  • İsteğe Bağlı Karabiber



Yapılışı:
Derin bir kabın içerisinde unu, tuzu ve alabildiği kadar suyu, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım Hazırladığımız hamuru 10 dakika kadar dinlendirelim Bu arada bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı yağda kıymayla birlikte kavuralım Tuz ve karabiber ekledikten sonra 15 dakika daha kavurmaya devam edelim ve ateşten alalım Dinlendirdiğimiz hamuru oklava yardımıyla olabildiğince ince açalım Açtığımız hamuru oklavaya sarıp ortasından düz bir şekilde keselim Daha sonra hamuru küçük kareler halinde kesmeye devam edelim Bir tencerede 8-10 bardak su kaynatıp içine bir yemek kaşığı tuz atalım Hazırladığımız hamurları yapışmaması için teker teker suya atalım 4-5 dakika haşlayıp süzelim Servis tabağına, sarımsakladığımız bir kase yoğurdu boşaltalım ve haşladığımız hamurları bu yoğurda ilave edip iyice karıştıralım Üzerine kıymalı sosu ekleyerek servis yapalım

Afiyet Olsun
  • Hamurunuzu açarken hamurun yapışmaması için tezgahınızı sık sık unlamayı unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla