Konu
:
Hangel Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hangel Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hangel Tarifi
Hangel Tarifi
Malzeme
2 Su Bardağı Un
200 Gr
Kıyma
2 Adet Soğan
1 Kase Süzme Yoğurt
2 Diş Sarımsak
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı Karabiber
Yapılışı:
Derin bir kabın içerisinde unu, tuzu ve alabildiği kadar suyu, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım
Hazırladığımız hamuru 10 dakika kadar dinlendirelim
Bu arada bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı yağda kıymayla birlikte kavuralım
Tuz ve karabiber ekledikten sonra 15 dakika daha kavurmaya devam edelim ve ateşten alalım
Dinlendirdiğimiz hamuru oklava yardımıyla olabildiğince ince açalım
Açtığımız hamuru oklavaya sarıp ortasından düz bir şekilde keselim
Daha sonra hamuru küçük kareler halinde kesmeye devam edelim
Bir tencerede 8-10 bardak su kaynatıp içine bir yemek kaşığı tuz atalım
Hazırladığımız hamurları yapışmaması için teker teker suya atalım
4-5 dakika haşlayıp süzelim
Servis tabağına, sarımsakladığımız bir kase yoğurdu boşaltalım ve haşladığımız hamurları bu yoğurda ilave edip iyice karıştıralım
Üzerine kıymalı sosu ekleyerek servis yapalım
Afiyet Olsun
Hamurunuzu açarken hamurun yapışmaması için tezgahınızı sık sık unlamayı unutmayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul