Yalnız Mesajı Göster

Foccacio Ekmeği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Foccacio Ekmeği Tarifi



Foccacio Ekmeği Tarifi

Malzeme
  • 285 Ml Su
  • 30 Gr Yaş Maya
  • 500 Gr Un
  • 10 Gr Tuz
  • 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 35 Gr Kuru Domates
  • 90 Gr Dilimlenmiş Zeytin
  • 10 Gr Kekik
  • İsteğe Bağlı Biberiye



Yapılışı:

Mayayı suyun yarısıyla eritelim Unu, tuzu ve zeytinyağının yarısını ekleyelim Kalan suyu yavaş yavaş ilave edelim Ayrı bir kapta sıcak suda 15-20 dakika beklettiğimiz kuru domatesleri süzelim, zeytinler ve kekikle beraber hamura katalım ve iyice yoğuralım Bir fırın kabına ya da tepsisine yayıp, elimizle şekil verelim Tercihinize göre, porsiyonluk yuvarlak ekmekler de yapabiliriz Üstüne ufak delikler açtığımız streçle kapatalım Sıcak bir mekanda (açık olan fırının üstü olabilir) 20-25 dakika kabarıncaya kadar mayalandıralım Üstüne biberiye serpiştirelim Ekmeğimizin delikli olmasını istiyorsak bir bıçak yardımıyla delikler açalım Kalan zeytinyağını ekmeğin üstüne sürelim Dilersek kaya tuzu da serpebiliriz 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası pişirelim Fırından çıkardıktan sonra tekrar zeytinyağı sürebiliriz Ekmeğin üstüne jambon koyarak da fırınlayabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla