Konu
:
Foccacio Ekmeği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Foccacio Ekmeği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Foccacio Ekmeği Tarifi
Foccacio Ekmeği Tarifi
Malzeme
285 Ml
Su
30 Gr
Yaş Maya
500 Gr
Un
10 Gr
Tuz
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
35 Gr
Kuru Domates
90 Gr
Dilimlenmiş Zeytin
10 Gr
Kekik
İsteğe Bağlı Biberiye
Yapılışı:
Mayayı suyun yarısıyla eritelim
Unu, tuzu ve zeytinyağının yarısını ekleyelim
Kalan suyu yavaş yavaş ilave edelim
Ayrı bir kapta sıcak suda 15-20 dakika beklettiğimiz kuru domatesleri süzelim, zeytinler ve kekikle beraber hamura katalım ve iyice yoğuralım
Bir fırın kabına ya da tepsisine yayıp, elimizle şekil verelim
Tercihinize göre, porsiyonluk yuvarlak ekmekler de yapabiliriz
Üstüne ufak delikler açtığımız streçle kapatalım
Sıcak bir mekanda (açık olan fırının üstü olabilir) 20-25 dakika kabarıncaya kadar mayalandıralım
Üstüne biberiye serpiştirelim
Ekmeğimizin delikli olmasını istiyorsak bir bıçak yardımıyla delikler açalım
Kalan zeytinyağını ekmeğin üstüne sürelim
Dilersek kaya tuzu da serpebiliriz
180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika arası pişirelim
Fırından çıkardıktan sonra tekrar zeytinyağı sürebiliriz
Ekmeğin üstüne jambon koyarak da fırınlayabiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul