Konu
:
Peynirli Semizotlu Ravioli
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Semizotlu Ravioli
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Semizotlu Ravioli
ravioli tarifi
peynirli semizotlu ravioli
Malzemeler
Hamuru için:
İki buçuk su bardağı un
2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz
İçi için: 50 gram kaşar peyniri
50 gram beyaz peynir
10 dal semizotu
Domates
sos için:
2 adet büyük boy domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarmısak
, tuz
Üzeri için: 1 adet yumurta
Peynirli Semizotlu Ravioli Yapılışı
HAMURU hazırlamak için, unu mutfak tezgahına dökün
Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın ve tuzu ekleyin
Bir çatal yardımı ile yumurtaları çırpın ve unu kenarlardan ortaya toplayarak yumurtaya yedirin (gerekirse 4-5 çorba kaşığı su ekleyebilirsiniz)
Üzerine ıslak bir bez örterek hamuru dinlenmeye bırakın
İç harcı için, peynirleri ve semizotunu birlikte blenderden geçirin
Diğer taraftan sosu hazırlamak için, domatesleri dilimleyip tavaya alın
Üzerine zeytinyağı ve tuzu ekleyin
Sarmısakları kabukları ile birlikte ilave edin
Ocağa oturtup orta ateşte 10 dakika pişirin
Domatesler ve sarmısaklar yumuşayınca kabuklarını sosun içinden alıp, ocağı kapatın
Dinlenen hamurunuzu bezelere ayırın
İlk parçayı, kullanacağınız muffin kalıbınızın büyüklüğünde açın
Kalıbın üzerine yerleştirin ve üzerine çırpılmış yumurtadan sürün
Kalıbın çukur kısımlarına peynirli harçtan koyun
Kalıp büyüklüğünde ikinci bir hamur daha açın
Bir yüzüne yumurta sürüp peynirli hamurun üzerine yerleştirin
Merdane ile üzerinden geçip iki hamurun birbirine yapışmasını sağlayın
Hamuru kalıptan alıp, bıçakla keserek raviolileri birbirinden ayırın
Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın
Bir tencerede tuzlu su kaynatıp raviolileri haşlayın
Süzüp domates sosu ile harmanladıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul