Konu
:
Başamel Soslu Makarna Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Başamel Soslu Makarna Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Başamel Soslu Makarna Tarifi
Başamel Soslu Makarna Tarifi
Malzemeler
1 paket penne makarna (veya herhangi bir makarna)
Beşamel sos için;
25 gr tereyağı (4
yemek
kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı sıcak
süt
1 çay kaşığı tatlı hardal
1 çay kaşığı tuz, kara
biber
(varsa taze çekilmiş beyaz
biber
)
2 adet
yumurta
nın sarısı
150 gr gravyer
peynir
i ya da krem
peynir
(gruyera ya da emmenthal
peynir
i de kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Önce makarnayı bol tuzlu suda en az 9-12 dakika haşlamaya bırakın
Bu arada sos için orta boy bir tencereye (vok tava öneririm) yağı koyup orta ısılı ateşte hafif kızdırın
Hemen unu ilave ederek ve bir
tel
çırpıcıyla sürekli karıştırarak unu kavurun
Yaklaşık 1-2 dakika sonra un köpük köpük olup sararacaktır
Artık un kokusu gitmiş demektir
Hemen sıcak
süt
ü azar azar ve sürekli çel çırpıcıyla karıştırarak tencereye aktarmaya başlayın
Sürekli karıştırırken, hardal, tuz ve
biber
i katın
Sos kaynamaya başladıktan 1-2
dakika
sonra ocaktan alın
İçine hemen
yumurta
sarılarını katarken sürekli çırpın
En son
peynir
i ekleyip hızla karıştırın
Sonra da suyunu süzdüğünüz makarnayla karıştırın
Dereotu ya da maydanozla süsleyip sıcak olarak servise sunun
Not; Bu sosun içine, ocaktan alınca 1 paket (200 ml) hazır
süt
krema
sı da katabilirsiniz
Çok lezzet katacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul