Konu
:
Elde Açma Kol Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elde Açma Kol Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elde Açma Kol Böreği Tarifi
Elde Açma Kol Böreği Tarifi
Malzemeler:
Hamur Malzemesi
Yarım litre
süt
250 gram margarin
1 adet
yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeteri miktarda tuz
2 çorba kaşığı sirke
Alabildiği kadar un
İç malzemesi:
Yarım kilo
ıspanak
1 çay kaşığı kara
biber
150 gram kıyma
2 adet
soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri miktarda tuz
Hazırlanışı:
Unu eleyerek ortasını açın
İçine ılıtılmış
süt
,
yumurta
, sirke, tuz ve 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edin
Yumuşak hamur haline getirin
Üstünü nemli bezle örterek dinlendirin
Soğanı iki çorba kaşığı sıvı yağla kavurun
Daha sonra kıyma ilave ederek birlikte karıştırın
Altını kapatıp soğuduktan sonra diğer tarafta güzelce yıkayıp ufak ufak doğranmış olan
ıspanak
ları, kara
biber
i ve tuzu ilave edin
Soğan ve kıyma karışımına ekleyin
Dinlenen hamuru 2'ye ayırın
Mandalina büyüklüğünde parçalara bölün
Merdane ile
tabak
büyüklüğünde açın
Eriyen margarini hamurların üstüne dökün
Her katı ayrı ta
bakla
ra alın, jelatin ile kapatarak buzdolabında 6 saat bekletin
Beklettikten sonra her kat hamuru merdane ile tepsi büyüklüğünde açın
Kenarlarına iç
malzeme
koyun
, çekerek rulo şeklinde katlayın
İstenilen kalınlıkta bıçak ile dilimleyin
Tepsiye dizin
Üzerlerine
yumurta
sürerek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul