Konu
:
Patatesli Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Çörek Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Çörek Tarifi
Patatesli Çörek Tarifi
MALZEMELER
Hamur
500 gr un (4
5 su bardağı)
500 gr
patates
100 gr tereyağ
10 gr tuz (1 tatlı kaşığı)
1 çorba kaşığı şeker
2 adet
yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil tozu
4 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı
süt
2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
Üzeri için
50 gr pudra şekeri (1 çay bardağı)
HAZIRLANIŞI
Yuva Aktif Kuru Maya su ve
süt
ile eritilir
İki çorba kaşığı un eklenir ve 30 dk bekletilir
Patatesler haşlanıp soyulur ve ezerek püre haline getirilir
Bu pürenin içine
yumurta
lar ve tereyağı eklenerek hızlıca çırpılır
Ayrı bir kapta kalan un ve zencefil tozu karıştırılır
Patates Püresi, zencefilli un ve bekletilmiş maya karıştırılarak homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğrulur
Tek
bir büyük veya iki küçük yağlanmış ve unlanmış kalıba hamur yerleştirilir
Kalıbın yüksekliğine kadar (yaklaşık 1 saat) kabarması için nemli bir bezle üstü örtülüp sıcak bir yerde bekletilir
Bekledikten sonra yüksek ısılı fırında 40 dk pişirilir
Kalıptan çıkartılıp, ızgara üzerinde soğutulur ve üzerine pudra şekeri serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul