Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Çörek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Çörek Tarifi



Patatesli Çörek Tarifi

MALZEMELER

Hamur
500 gr un (45 su bardağı)
500 gr patates
100 gr tereyağ
10 gr tuz (1 tatlı kaşığı)
1 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil tozu
4 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı süt
2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
Üzeri için
50 gr pudra şekeri (1 çay bardağı)

HAZIRLANIŞI
Yuva Aktif Kuru Maya su ve süt ile eritilir İki çorba kaşığı un eklenir ve 30 dk bekletilir Patatesler haşlanıp soyulur ve ezerek püre haline getirilir Bu pürenin içine yumurtalar ve tereyağı eklenerek hızlıca çırpılırAyrı bir kapta kalan un ve zencefil tozu karıştırılır Patates Püresi, zencefilli un ve bekletilmiş maya karıştırılarak homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğrulur Tek bir büyük veya iki küçük yağlanmış ve unlanmış kalıba hamur yerleştirilir Kalıbın yüksekliğine kadar (yaklaşık 1 saat) kabarması için nemli bir bezle üstü örtülüp sıcak bir yerde bekletilirBekledikten sonra yüksek ısılı fırında 40 dk pişirilir Kalıptan çıkartılıp, ızgara üzerinde soğutulur ve üzerine pudra şekeri serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla