Konu
:
Kıymalı Açma Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Açma Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Açma Börek Tarifi
Kıymalı Açma Börek Tarifi
Malzemeler:
1 adet
yumurta
1 çay bardağı
süt
1 çay bardağı
yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
İç malzemesi:
250 gram kıyma
3 adet
soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz kara
biber
kırmızı pul
biber
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Yoğurma kabında
yumurta
,
yoğurt
,
süt
, sıvı yağ ve tuzu karıştırın
Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamuru 30 eşit parçaya bölüp yuvarlayın
Biraz dinlenmeye bırakın
Küp doğranmış
soğan
ı, kıymayı sıvı yağ iyice kavurun
İçine tuz, kara
biber
, kırmızı pul
biber
ve kıyılmış maydanoz katıp iç harcını hazırlayın
Bezeleri nişasta ile tabak büyüklüğünde merdane yardımıyla açın
15 adedini üst üste
koyun
Diğer yarısı için 15 adet üst üste koyup her birini tekrar açıp büyütün
Yağlanmış fırın tepsisine birini yayıp üzerine kıymalı harcı yayın
İkinci hamuru üzerine serip böreği dilimleyin
Margarin ve tereyağını eritip biraz soğuduktan sonra böreğin üzerine gezdirin
180 derecede ısıtılmış fırında pembe renkte pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul