Konu
:
Su Böreği (Bayburt)Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Su Böreği (Bayburt)Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su Böreği (Bayburt)Tarifi
Su böreği (bayburt)tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı süt veya yoğurt
1 su bardağı su
1 su bardağı Tereyağı
3 adet yumurta
250 gr
Kavrulmuş fındık
3 su bardağı süt
2 su bardağı Toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
yeterince un
Hazırlanışı:
Yumurta, bir su bardağı süt veya yoğurt, su, karbonat ve tereyağı karıştırılır
Üzerine un ilave edilerek baklava hamurugibi hamur yapılır
Hamur 14-15 parçaya ayrılıp 15 dakika kadar dinlendirilir, ince olarak açılan yufkalar yağlanmış tepsiye teker teker dizilir
Her üç dört yufka arasına dövülmüş fındık serpilir
Bu şekilde bütün hamur bitinceye kadar yufkalar açılıp tepsiye serilir
Yufkaların açılması tamamlandıktan sonra istenilen şekilde kesilip üzerine biraz tereyağı dökülür ve orta sıcaklıkta fırında hamur pembe renk alıncaya kadar pişirilir
Kızarmış börek fırından çıktıktan sonra, pişirilmiş süt üzerine şeker ilave edilerek tadı ayarlandıktan sonra elde edilen süt şerbeti ılık olarak üzerine dökülür
Sunum : Süt şerbeti döküldükten sonra börek bekletilmeden ılık olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul