Konu
:
Kıymalı Yağlama (Kayseri) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Yağlama (Kayseri) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Yağlama (Kayseri) Tarifi
Kıymalı Yağlama (Kayseri) Tarifi
Hamuru İçin:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık su
Sosu İçin:
250 gr
kıyma
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
125 gr
margarin
2 adet sivri biber
Kırmızı biber
Maydanoz
Tuz
Üzeri İçin:
Sarımsaklı yoğurt
Kuru maya un ile karıştırılır
Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır
15-20 dakika mayalanması için bekletilir
Hamurdan tenis topu büyüklüğünde bezeler alınıp, tabak büyüklüğünde açılır
Yağsız teflon tavada pişirilir
Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur
İçerisine salça eklenip karıştırılır
1 çay bardağı kaynamış su eklenip, biraz pişirilip ateşten alınır
Bir tepsiye pişen hamur yani şebit konur
Üzerine karışımdan sürülür
Daha sonra üstüne diğer şebit konur ve yapılan karışımdan üstü sıvanır
Aynı işlem harç bitene kadar üst üste konularak yapılır
Daha sonra dörde bölünerek üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul