Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Yağlama (Kayseri) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Yağlama (Kayseri) Tarifi



Kıymalı Yağlama (Kayseri) Tarifi

Hamuru İçin:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık su

Sosu İçin:
250 gr kıyma
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
125 gr margarin
2 adet sivri biber
Kırmızı biber
Maydanoz
Tuz
Üzeri İçin:
Sarımsaklı yoğurt

Kuru maya un ile karıştırılır Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır15-20 dakika mayalanması için bekletilir Hamurdan tenis topu büyüklüğünde bezeler alınıp, tabak büyüklüğünde açılır
Yağsız teflon tavada pişirilir Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur İçerisine salça eklenip karıştırılır 1 çay bardağı kaynamış su eklenip, biraz pişirilip ateşten alınır
Bir tepsiye pişen hamur yani şebit konur Üzerine karışımdan sürülür Daha sonra üstüne diğer şebit konur ve yapılan karışımdan üstü sıvanır Aynı işlem harç bitene kadar üst üste konularak yapılır Daha sonra dörde bölünerek üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla