Konu
:
Fettucine Hamuru Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fettucine Hamuru Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fettucine Hamuru Tarifi
Fettucine Hamuru Tarifi
250 gr
buğday unu (elenmiş)
50 gr
sert irmik
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
20 ml
zeytinyağı
Tuz
Un, irmik, yumurtalar, yumurta sarıları, zeytinyağı, tuz ve 20-30 ml
suyu mikserin hamur yoğurma ucu ile yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın
O Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 5 dakika kadar elinizde yoğurun
Top haline getirin ve streç folyo ile sarıp 1 saat dinlendirin
Hamuru 2-4 porsiyona bölün
Her porsiyonu hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm
kalınlığında açın
Üstlerine bol miktarda irmik serpin, katlayın
Büyük ve ağır bir bıçakla makarna hamurunu enlemesine şeritlere kesin
Makarnaya irmik serpin ve gevşek bir şekilde tepsiye yerleştirin
Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul