Yalnız Mesajı Göster

Fettucine Hamuru Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fettucine Hamuru Tarifi



Fettucine Hamuru Tarifi

250 gr buğday unu (elenmiş)
50 gr sert irmik
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
20 ml zeytinyağı
Tuz

Un, irmik, yumurtalar, yumurta sarıları, zeytinyağı, tuz ve 20-30 ml suyu mikserin hamur yoğurma ucu ile yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın O Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve 5 dakika kadar elinizde yoğurun Top haline getirin ve streç folyo ile sarıp 1 saat dinlendirin Hamuru 2-4 porsiyona bölün Her porsiyonu hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın Üstlerine bol miktarda irmik serpin, katlayın Büyük ve ağır bir bıçakla makarna hamurunu enlemesine şeritlere kesin Makarnaya irmik serpin ve gevşek bir şekilde tepsiye yerleştirin Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın

Alıntı Yaparak Cevapla