Konu
:
İspanaklı Mantarlı Kol Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Mantarlı Kol Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Mantarlı Kol Böreği Tarifi
Ispanaklı Mantarlı Kol Böreği Tarifi
4 su bardağı un
tuz
sıvıyağ
su
içi için:
250 gr
ıspanak
400 gr
mantar
1 soğan
tuz
karabiber
Karıştırma kabına 4 su bardağı un, tuz ve sıvıyağ alınır
Slabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur
Diğer taraftan iç harcı için soğanlar yemeklik doğranarak tavaya alınır sıvıyağda sotelenir
Üzerine mantarlar da doğranarak ilave edilir ve sotelenmeye alınır
Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra yağa binince doğranmış ıspanaklar ilave edilerek pişirilir
Hazırlanan hamur bezelere ayrılır
tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
Daha sonra hamurlar her katı yağlanacak şekilde üst üste konur, daha sonra hamur tepsi biyüklüğünde açılır
İçine iç harç konarak sarılır ve yağlanmış tepsiye alınır
Yağlanmış tepsiye alınarak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul