Konu
:
Pratik Talaş Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Talaş Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Talaş Böreği Tarifi
Pratik Talaş Böreği Tarifi
MALZEMELER
1 BÜYÜK PAKET MİLFÖY HAMURU
250 GR
BONFİLELİK ET (NOHUT İRİLİĞİNDE DOĞRANMIŞ)
1 ORTA BOY SOĞAN
1 ORTA BOY HAVUÇ (HAŞLANMIŞ)
3 ÇORBA KAŞIĞI BEZELYE (HAŞLANMIŞ)
1 ORTA BOY PATATES (HAŞLANMIŞ)
2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI AYRILIR)
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
1/2 TATLI KAŞIĞI KEKİK
Tencereye sıvı yağı alarak
nohut
iriliğinde doğranmış etleri ve köp doğranmış
soğan
ı ilave edelim
Ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım
Etler sadece yağı ile kaldığında tuzu, kara
biber
i, kekiği ekleyip ateşten alalım
Haşlanmış
bezelye
lerin suyunu süzdürerek ilave edelim
Haşlanmış havucu ve pa-zazetleri tavla zarı iriliğine doğrayarak ilave edip karıştıralım
Milföy hamurlarından geniş ağızlı bir
bardak
yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım
1
yumurta
sarısını ayıralım
1
yumurta
ve bir
yumurta
akını aynı kapta çırpalım
Her yuvarlak hamurun bir yüzlerine
yumurta
sürelim
Hamur parçalarının yarısının tam orta yerlerine 1 çorba kaşığı etli harç koyarak ayırdığımız diğer hamurların
yumurta
lı yüzleri içe gelecek şekilde etli hamurların üzerine kapatalım
Alt ve üst hamur kenarlarını pişerken açılmaması için parmak uçlarımızla sıkıca bastırarak yapıştıralım
Üzerlerine
yumurta
sarısı sürelim
Börekleri lOdakika önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında altları ve üstleri kızarana dek pişirelim ve pişer pişmez fırından çıkaralım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul