Konu
:
Ağzı Açık Poğça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ağzı Açık Poğça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağzı Açık Poğça Tarifi
Ağzı Açık Poğça Tarifi
150 gr
margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un
içi için:
2 patates
100 gr peynir
1 tutam maydanoz
3 sap yeşil soğan
1 yumurta akı
tuz
karabiber
Önce karıştırma kabına yumuşatılmış margarini sıvıyağı, mahlepi ve yoğurdu alın
Elinizle iyice karıştırdıktan sonra üzerine tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir poğaça hamuru elde edin
İçi için patatesleri ezin
İçine yumurta akını, peyniri, doğranmış maydanoz ve soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin
Hamurdan elinizle parçalar kopartıp açın
Ortasına içten koyup küçük bir pide şeklinde kapatın
Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarına 1 yumurtanın sarısını sürün
İsterseniz çörekotu da serpebilirsiniz
180 derecede kızarana kadar pişirin
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul