Konu
:
Pastırmalı Pazılı Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Pazılı Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Pazılı Börek Tarifi
Pastırmalı Pazılı Börek Tarifi
Malzemeler:
6 adet yufka
1 demet
pazı
1 adet
soğan
2 adet
yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz kara
biber
4 dilim
pastırma
Sosu için:
2 adet
yumurta
1 çay bardağı
yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çörek otu
Pazıyı ayıklayıp ince kıyın
Kaynar tuzlu suda yumuşayıp pişince ateşten alıp süzün
Elinizle sıkarak fazla suyunu alın
Soğanı ince kıyıp zeytinyağında kavurun
İnce kıyılmış
pastırma
ve
yumurta
ları içine kırıp karıştırın
Pazıları ekleyip kavurun, hemen ardından tuz ve kara
biber
i ekleyin
Ateşten alıp soğutun
Böreğin üzerine sürmek için
yumurta
nın sarısının birini ayırın
Bir kasede
yoğurt
, sıvı yağ ve
yumurta
ları çırpın
Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın
Yuvarlak kenarlarını bıçakla keserek yufkayı kare haline getirin
Üzerini
yoğurt
lu sosla sıvayın
Kenardan çıkan yufkaları ikinci kat gibi üzerine döşeyip
yoğurt
lu sostan sürün
Yufkanın uç kısmına bolca
pazı
lı harçtan yayıp, sıkı bir rulo yapıp bıçakla 4 eşit parçaya kesin
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine
yumurta
sarısı sürüp, çörek otu serpin
200 derecede ısıttığınız fırında kızarana dek pişirip sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul