10-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızartma Hamuru Tarifi (Sebzeler İçin)
Kızartma Hamuru Tarifi (sebzeler için)
15 gr maya
1 kahve kaşığı şeker
1 1/4 su bardağı ılık su
250 gr (2 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
6 çorba kaşığı süt
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, şekeri katarak çatalla eziniz Suyu katıp krema haline getirdikten sonra, sıcak ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, maya kabarana kadar bekletiniz
Unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyip ortasını çukur yaparak, maya karışımı, 4 çorba kaşığı süt ve yumurtayı koyunuz Tahta bir kaşıkla unu yavaş yavaş yedirip, iyice karıştırınız Hamuru pürtüksüz ve koyu olana kadar çırpınız (Hamur çok koyu olursa 1-2 çorba kaşıği daha süt katınız ) Kasenin üstünü bir bezle örtüp sıcak ve cereyansız bir yerde 45 dakika, hamur kabararak hacmi iki kat olana kadar beklettikten sonra, tahta kaşıkla yavaşça karıştırınız Hamurunuz kullanılmaya hazırdır
Not: Biraz maya tadı olan bu çok hafif kızartma hamuru, sebzelerle kullanılır Hazırlanması çok kolaydır, ama kabarması oldukça uzun sürer
|
|
|
|