Yalnız Mesajı Göster

Tatar Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatar Böreği Tarifi



MALZEMESİ
250 gr koyun kıyması,
1 Soğan,
Tuz, 2-3 diş sarmısak,
1/2 Kg yoğurt,
2 Yumurta,
1 Su bardağı ılık su,
1 Tatlı kaşığı tuz,
2 Çorba kaşığı tereyağ
Aldığı kadar un

YAPILIŞI
12 yumurtayı 1 bardak ılık su ve tuz ilâvesi ile çır­pınız,
2Yavaş yavaş un ilâve ederek katı bir hamur ya­pınız,
3Açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırınız,
4Hamuru 1-1,5 mmkalınlığında açınız,
54 cm, genişliğinde karelere bölünüz,
6Soğan rendesi, tuz, karabiber ile kıymayı iyice karıştırınız,
7Kare hamurlara bu kıymadan koyunuz
8Hamurlar üçgen şeklinde kapatın, bir tencereye 6 bardak su koyup bir yemek kaşığı tuz ve yağı ilave edin Su kaynadığında hamurları içine atıp 15 dakkadar pişirin Pişen hamurları kevgirle süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda yaktığınız biberi ekleyip servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla