Konu
:
Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi
Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi
Malzemeler:
250 gram
dana
ciğer
i
250 gram ak
ciğer
1 kilogram un
2 adet kuru
soğan
Eritilmiş yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet
yumurta
Yeterli miktarda tuz
Hazırlanışı:
Ciğerleri ve
soğan
ları küçük küpler halinde doğrayın
Tavada
ciğer
ve
soğan
ları soteleyin, salça ve tuzunu katıp soğumaya bırakın
Hamur için;
yumurta
, sıvı yağ, az tuz ve unu katıp yoğurun
Hamuru yarım saat dinlendirip, 12 adet top top bezeler yapın
Bezeleri bir tepsi büyüklüğünde olacak şekilde merdane ile açın
Az yağlanmış tepsiye ilk 6 adet yufkayı sıvı yağla yağlayıp, yayın
Yufkanın üzerine hazırladığınız
soğan
lı
ciğer
harcını iyice yayın
Harcın üzerine kalan 6 kat yufkayı serin
Kenar kısımlarını parmağınızla bükün, 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin
Fırından çıkardığınız böreğin üstüne, elinizle bir miktar
su
damlatın ve bir tepsi ile 15 dakika kadar üzerini kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul