Yalnız Mesajı Göster

Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi



Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi

Malzemeler:
250 gram dana ciğeri
250 gram akciğer
1 kilogram un
2 adet kuru soğan
Eritilmiş yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet yumurta
Yeterli miktarda tuz

Hazırlanışı:

Ciğerleri ve soğanları küçük küpler halinde doğrayın Tavada ciğer ve soğanları soteleyin, salça ve tuzunu katıp soğumaya bırakın Hamur için; yumurta, sıvı yağ, az tuz ve unu katıp yoğurun Hamuru yarım saat dinlendirip, 12 adet top top bezeler yapın Bezeleri bir tepsi büyüklüğünde olacak şekilde merdane ile açın Az yağlanmış tepsiye ilk 6 adet yufkayı sıvı yağla yağlayıp, yayın Yufkanın üzerine hazırladığınız soğanciğer harcını iyice yayın Harcın üzerine kalan 6 kat yufkayı serin Kenar kısımlarını parmağınızla bükün, 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin Fırından çıkardığınız böreğin üstüne, elinizle bir miktar su damlatın ve bir tepsi ile 15 dakika kadar üzerini kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla