Konu
:
Kabaklı Saroz Böreği Tarifi (Çanakkale)
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Saroz Böreği Tarifi (Çanakkale)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Saroz Böreği Tarifi (Çanakkale)
Kabaklı Saroz Böreği Tarifi (Çanakkale)
3 adet hazır yufka
Sos için;
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su
İç harcı için;
2 adet orta boy kabak
1 adet yumurta
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
Böreğin iç harcının hazırlanması için ; kabaklar kazınıp yıkanır
Rendenin iri delikli tarafıyla rendelenir
Kabak çabuk sulandığı için kaba aktarılmadan önce avuçlar arasında sıkılır
Üzerine yumurta kırılıp peynir, tuz, karabiber ve pulbiber eklenir ve çatal yardımıyla iyice karıştırılır
Diğer taraftan, yufkalardan biri tezgaha serilir
Sosun hazırlanması için ; su ve sıvıyağ bir kaseye aktarılıp çatal yardımıyla çırpılır ve fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürülür
Üzerine bir yufka daha serilip fırçayla sos sürülür
Kabaklı harcın yarısı yufkanın her tarafına yayılır
Üzerine son yufka serilip kalan sos sürülür ve kalan kabaklı malzeme aynı şekilde üzerine yayılır
Yufkalar ucundan başlanarak sıkıca sarılıp rulo yapılır
Rulo börek folyoyla paket gibi sarılarak buzdolabında bir gece kadar bekletilir
Ertesi gün börek buzdolabından çıkarılır
Üzerinden folyo çıkarılıp 2 santim kalınlığında dilimler elde edilecek şekilde dilimlenir
Fırın tepsisi 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır
Dilimlenmiş börekler yatırılarak tepsiye dizilir
Börekler 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 35 dakika pişirilir
Fırından çıkarılıp sıcak sıcak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul