Konu
:
Siron Böreği Tarifi (Gümüşhane)
Yalnız Mesajı Göster
Siron Böreği Tarifi (Gümüşhane)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Siron Böreği Tarifi (Gümüşhane)
Siron Böreği Tarifi (Gümüşhane)
2 adet hazır yufka
6 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çay kaşığı tuz
5 diş sarımsak
25 gr tereyağı (5 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
2 tatlı kaşığı kuru nane
pul biber
Hazır yufkaları tezgaha serip keskin bir bıçak yardımıyla 2 santim kalınlığında şeritler elde edecek şekilde dilimleyin
Her bir şeridi tekrar üçe bölüp kısa şeritler elde edin
(yani her yufka şeridinden üç adet kısa şerit elde etmelisiniz) Şeritleri sıkıca sarıp uçlarını suyla ıslatın
Kenarları yüksek bir fırın kabını, sıvıyağla yağlayın
Sardığınız yufkaları kaba, aralıksız olarak yan yana sıkıca yerleştirin
Yufkaları 200 dereceye ve altüst konuma ayarladığınız fırında 20-25 dakika, hafif kahverengi oluncaya kadar kızartıp çıkarın
Henüz sıcak haldeyken üzerine ılık haldeki et ya da tavuk suyunu gezdirin ve suyunu iyice çekmesini bekleyin
Diğer taraftan, süzme yoğurt, dövülmüş sarımısak, tuz ve normal yoğurdu bir kasede çırpın
Bu sosu siron böreğinin üzerine gezdirin
Son olarak, tereyağını ya da sıvıyağı tavada kızdırın
Nane ve pul biberi kızgın yağa koyup hemen ocaktan alın
Biberli sosu da böreğin üzerine gezdirin ve kaşık kaşık alarak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul