Konu
:
Enginarlı Kanepe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Kanepe Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Kanepe Tarifi
Enginarlı Kanepe Tarifi
Malzeme
4 Adet Ayıklanmış Enginar
1 Adet Dilimlenmiş Baget Ekmek
1 Diş Sarımsak
1 Adet Küçük Kuru Soğan
100 Gr
Lor Peyniri
2 Adet Taze Soğan
2
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Baget ekmeğimizi ince ince dilimleyelim
Dilimlerin üzerine fırçayla zeytinyağı sürelim
Isıtılmış fırında çıtır olana kadar kızartalım
Enginarları yıkayalım
Biraz un serpip limon sıktığımız suda 15 dakika kadar bekletelim
Soğanı iki kaşık zeytinyağında hafifçe kavuralım, bir diş sarımsağı da ezerek ekleyip kavurmaya devam edelim
Sonrasında üzerine enginarları dizelim
Tuz ve karabiberi de ilave ederek yarım çay bardağı suyla çok kısık ateşte pişirelim
Soğumasını bekledikten sonra enginarlı karışımımızı kesme tahtasına alalım
İnce ince dilimleyelim
Frenk soğanını (veya taze soğanı) da ince kesip enginara karıştıralım
Fırından çıkartıp soğuttuğumuz ekmeklerimizin üzerine önce lor peyniri sürelim, ardından da birer kaşık dolusu enginar karışımını oturtalım
Frenk soğanı ve zeytinyağı damlalarıyla süsleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul