Yalnız Mesajı Göster

Nemse Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nemse Böreği Tarifi



Nemse Böreği Tarifi

Hamur İçin:
650 gr un
3 yumurta
500 gr tereyağı

Salça için :
Yarım pişmiş tavuk
100 gr konserve mantar
50 gr un
50 gr tereyağı
Bir beyin
2 adet yumurta
50 gr dil
Biraz Hindistancevizi

Salçanın yapılması: 50 gr un 50 gr yağ ile kızarmadan kavrulur Yarım litre tavuk suyu veya süt ilâve edilir, pişirilir Fındık büyüklüğünde doğranmış tavuk eti, beyin, mantar, dil, hindistancevizi, tuz ve biber ilâve edilir
500 gr un hamur tahtasına elenir Ortası genişçe açılır 3 yumurta sarısı, 2,5 litre ılık su ve tuz konur Evvelâ yumurtalar ezildikten sonra kenardan un çekerek yoğrulur Üzerine yaş bez örterek 10 dakika dinlendirilir İki santimetre kalınlığında yuvarlak açılır Ortasına kalıp yapılmış yağ konur Hamurun kenarları ile yağın üzeri zarf gibi kapatılır Boyuna açılır Üçe katlanır Çevrilerek tekrar açılır Üçe katlanır Yarım saat dinlendirilir Üç defa aynı şekilde açılıp kapandıktan sonra 6-7 cm çapında nemse halkası ile kesilir Yarısı bir tepsiye dizilir Kalan yarısının ortaları 1/3 küçük kalıpta tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sürülerek yapıştırılır Üzerine yumurta sarısı sürülür Fırında pişirilir Önceden hazırlanan salça, boşluklarına konur Kapakları üzerine kapatılır

Alıntı Yaparak Cevapla