Konu
:
Nemse Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Nemse Böreği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nemse Böreği Tarifi
Nemse Böreği Tarifi
Hamur İçin:
650 gr
un
3 yumurta
500 gr
tereyağı
Salça için :
Yarım pişmiş tavuk
100 gr
konserve mantar
50 gr
un
50 gr
tereyağı
Bir beyin
2 adet yumurta
50 gr
dil
Biraz Hindistancevizi
Salçanın yapılması: 50 gr
un 50 gr
yağ ile kızarmadan kavrulur
Yarım litre tavuk suyu veya süt ilâve edilir, pişirilir
Fındık büyüklüğünde doğranmış tavuk eti, beyin, mantar, dil, hindistancevizi, tuz ve biber ilâve edilir
500 gr
un hamur tahtasına elenir
Ortası genişçe açılır
3 yumurta sarısı, 2,5 litre ılık su ve tuz konur
Evvelâ yumurtalar ezildikten sonra kenardan un çekerek yoğrulur
Üzerine yaş bez örterek 10 dakika dinlendirilir
İki santimetre kalınlığında yuvarlak açılır
Ortasına kalıp yapılmış yağ konur
Hamurun kenarları ile yağın üzeri zarf gibi kapatılır
Boyuna açılır
Üçe katlanır
Çevrilerek tekrar açılır
Üçe katlanır
Yarım saat dinlendirilir
Üç defa aynı şekilde açılıp kapandıktan sonra 6-7 cm
çapında nemse halkası ile kesilir
Yarısı bir tepsiye dizilir
Kalan yarısının ortaları 1/3 küçük kalıpta tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sürülerek yapıştırılır
Üzerine yumurta sarısı sürülür
Fırında pişirilir
Önceden hazırlanan salça, boşluklarına konur
Kapakları üzerine kapatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul