Konu
:
Avunya Mantısı Tarifi ( Çanakkale )
Yalnız Mesajı Göster
Avunya Mantısı Tarifi ( Çanakkale )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Avunya Mantısı Tarifi ( Çanakkale )
Avunya Mantısı Tarifi ( Çanakkale )
MALZEMELER
2 HAZIR YUFKA
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (YUFKALAR İÇİN)
250 GR
KUŞBAŞI ET (BONFİLELİK ET TERCİH EDİLİR
)
1
SU
BARDAĞI NOHUT (AKŞAMDAN ISLATILMIŞ)
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ORTA BOY SOĞAN
1/4 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (ETLER VE NOHUTLAR İÇİN)
1 KÂSE YOĞURT
4-5 DİŞ SARIMSAK
TUZ
KIRMIZIBİBER
Yufkaların her birini ayrı ayrı rulo yaparak saralım
Her ruloyu yarım cm
eninde şeritler halinde keselim, fieritleri açarak, üzerine sıvı yağ gezdirip karıştıralım ve
fırın
kabına yayalım
Önceden ısıtılmış 200° ısılı fırında şeritler hafifçe pembeleşip kıtırlaşana dek kızartalım
Bu arada basınçlı bir tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış
soğan
ları ve etleri ekleyerek etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım
Salçayı ekleyip yarım dk
daha kavuralım
Tuzunu,
biber
ini ayarlayalım
Nohutları ve üzerlerini 2 parmak aşacak kadar suyu ekleyelim
Ağır ateşte etleri ve
nohut
ları yumuşayana dek haşlayarak ateşten alalım ve ılıtalım
Yufka şeritlerini fırından alıp servis tabağına aktaralım
Üzerlerine
nohut
lu, etli harcı ve üzerine
sarımsak
lı yoğurdu yayarak servis yapalım
NOT:
Çanakkale'nin Avunya ilçesine ait mantı, yörede elde açılan yufka ile yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul