Yalnız Mesajı Göster

Rulo Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rulo Börek Tarifi



Malzemeler

6 adet yumurta sarısı

1 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağından iki parmak

eksik su

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un, tuz

Aralarına sürmek için:

125 gram tereyağı

İçi için:

350 gram beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Üzerine:

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

YUMURTA sarıları, sıvıyağ, su, kabartma tozu ve tuzu derin bir kaba alın Un ilavesiyle yumuşak bir hamur

elde edene kadar yoğurun Hazırladığınız hamuru 15 adet bezeye ayırın Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın 5 adet yufkanın aralarına tereyağı sürüp üst üste koyun Kalan 10 adet bezeyi de beşli

gruplar halinde aynı şekilde hazırlayın Araları yağlanmış beşli hamurun her köşesini ortaya katlayarak

kare şekli verin ve 1 saat buzdolabında dinlendirin Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın Dinlenen hamurları unlu tezgahta 1 cm kalınlığında kare şeklinde açın Her birini 4 uzun parçaya bölün ve toplam 12 hamur elde edin İç harç için ufalanmış beyaz peyniri ince kıyılmış maydanozla karıştırın 1 parça hamurun uç kısmına peynirli harçtan koyun ve bir tur sarıp kesin Kestiğiniz yerden aynı işlemi devam ettirin Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin Rulo börekleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla