Konu
:
Kolay Elmalı Pay Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Elmalı Pay Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Elmalı Pay Tarifi
Kolay Elmalı Pay Tarifi
Buzlukta her daim milföy hamuru bulundurmaya çalışın çünkü tatlıdan tuzluya kadar birçok tarifte kullanabilir, dakikalar içinde harika lezzetler yaratabilirsiniz
Kolay elmalı pay da onlardan biri…
Malzemeler,
4 adet milföy hamuru
2 adet orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı,
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin
Tavaya; elma rendesi, toz şeker, tarçın ve ceviz içini alın
Orta dereceli ateşte, elmalar suyunu çekene kadar pişirin
Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin
Oda sıcaklığında bekleyip yumuşamış milföyleri; düz bir zemin serin
Su bardağının ağzıyla, milföylerden yuvarlak şekiller çıkarın
Her bir yuvarlağın ortasında 1 yemek kaşığı elmalı harç koyup kapatın
Elmalı payları fırın tepsisine dizin
170 derece fırında 20 dakika pişirin
Elmalı pay hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul