Konu
:
Edirne Usulü Nohutlu Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Edirne Usulü Nohutlu Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Edirne Usulü Nohutlu Ekmek Tarifi
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Su Bardağı su
1 Çorba Kaşığı tuz
6 Su Bardağı un
45 gr nohut
Nohudu yıkayıp havanda dövün
Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin
1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın
Nohudu ekleyip karıştırın ve 2-3 misli kabarana kadar bekletin
Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın
Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yoğrulması gerekiyor)
Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun
Hamuru yağlanmış tepsiye yayın
Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin
Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul