Konu
:
Zeytinli Tombik Ekmek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Tombik Ekmek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Tombik Ekmek Tarifi
Zeytinli Tombik Ekmek Tarifi
7 su bardağı un
2 paket toz maya (11 gr x 2 adet ya da ½ paket yaş maya (42 grlık paketin yarısı))
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı file zeytin
2 adet yumurtanın sarısı
Unu derin bir kaba aktarıp tuz ve toz mayayı üzerine ekleyin
Toz mayayı piyasada kabartma tozu paketlerine benzer paketlerde kolayca bulabilirsiniz
Bu mayanın kullanımı çok kolaydır ve hamurun toplanmasına da çok yardımcı olur
Unlu karışımı elinizle karıştırıp üzerine sırasıyla ılık su, yoğurt ve sıvıyağı ilave ederek yaklaşık 4-5 dakika, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerine nemli bir peçete örtüp oda sıcaklığında yakalşık 25-30 dakika dinlendirin
Dinlenip kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın
Parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayıp ortasında çukur oluşturun
Bu çukurlara birer yemek kaşığı kadar peçeteyle kurulanmış ve doğranmış yeşil zeytin koyup kapatın
(bir başka yöntem de zeytinleri hamura karıştırmak ve hamuru tekrar yoğurduktan sonra şekil vermektir)
Hazıraldığınız tombik ekmekleri sıvıyağla hafifçe yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp 5 dakika önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 20 dakika, kabarıp üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin
Mayalı ekmeği pişirirken daha yumuşak olması için fırının en altına bir tas dolusu su koyabilirsiniz
Böylece buharlaşan su ekmeğin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır
Fırından çıkarıp ılık ya da soğuk haldeyken servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul