Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Acem Makarnası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Acem Makarnası Tarifi



Patlıcanlı Acem Makarnası Tarifi

1/2 kilo kıyma

2 adet kuru soğan

3 adet patlıcan

1 paket makarna

Yeterince tuz, karabiber

Sıvı yağ

Üzeri için:

1 su bardağı süt

1 adet yumurta

1/2 su bardağı kaşar peynir rendesi

Patlıcanları alacalı soyup, parmak ucu büyüklüğünde keserek, bol tuzlu suyun içinde 5-10 dakika bekletelim

1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı tuz ilave ettiğimiz kaynar suyun içinde makarnayı haşlayalım

Haşlanan makarnayı süzüp, soğuk suyun içine koyalım

İnce kıydığımız kuru soğanları 1 çay bardağı sıvı yağın içinde yumuşayıncaya kadar pişirelim

İçine kıymayı ilave edip eze eze kıymalar tane tane oluncaya kadar kavuralım

Patlıcanların suyunu süzüp bol sıvı yağ içinde kızartalım

Fırın tepsisinin dibini kaplayacak kadar suyunu süzdüğümüz makarnadan yayıp üzerine kavrulmuş kıymayı, onun üzerine patlıcanı, en üstüne de kalan makarnayı yayalım

Süt, yumurta ve kaşar peyniri rendesini çırpıp makarnanın üzerine gezdirerek, fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla