Konu
:
Peynirli Kıvrımlar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Kıvrımlar Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Kıvrımlar Tarifi
Peynirli Kıvrımlar Tarifi
Malzemeler:
500 gram
milföy
hamuru
75 gram rendelenmiş eski kaşar
1 adet çırpılmış bütün
yumurta
Hazırlanışı:
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın
Milföy hamurunu 1,5 mm kalınlığında ve 35 cm'lik bir kare olarak unlu bir yüzey üzerinde bir merdane yardımı ile açın
Açmış olduğunuz
milföy
hamurunun yarısına rendelenmiş eski kaşarı serpin ve hamurun diğer yarısını üzerine kapatın
Merdane ile hafif bir şekilde tekrar üzerinden geçin ve
yumurta
nın kalanını üzerine sürüp kalan
peynir
i serpin
17x2 cm'lik çubuklar elde edecek şekilde hamurunuzu kesin
Hazırlamış olduğunuz
peynir
li
milföy
çubuklarını uçlarından tutup ters yönde çevirerek kıvrılmasını sağlayın
Her birinin arasında 2 cm boşluk olacak şekilde tepsiye dizin
Üzerine bir naylon poşet ya da bir bez örterek buzdolabında 1 saat dinlendirin
Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kızıl bir renk alana kadar pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul